У Виноградівському районі поблизу села Шаланки виноград вирощують уже кілька століть. Цьому сприяє м'який клімат і хімічний склад грунтів.
У 1560 році в горі вулканічного походження вирили підвал для зберігання бочок з вином. Деякі дубові ємності лежать тут уже третє століття, а вино з них пробував угорський граф Ференец Ракоці. Історія виноробства Закарпаття простягається в сиву давнину. Вирощувати виноград почали ще кельти, які жили тут дві з половиною тисячі років тому. Природа сприяла виноробам: тепле сонячне літо, прохолодна зима, родючий грунт, рельєф, як ніби спеціально створений для лози. Виноробством на Закарпатті займалися німецькі, італійські та французькі виноградарі, які вирощували добірні високоякісні сорти - білу і червону Шаслу, Фурмінт, Фетяска, білий Багатор, італійський Рислінг. Кожен з цих народів вніс свій вклад у розвиток виноробства. Саме завдяки багатовіковим традиціям виноробства закарпатські вина стали однією з візитних карток краю.
У 1560 році в горі вулканічного походження вирили підвал для зберігання бочок з вином. Деякі дубові ємності лежать тут уже третє століття, а вино з них пробував угорський граф Ференец Ракоці. Історія виноробства Закарпаття простягається в сиву давнину. Вирощувати виноград почали ще кельти, які жили тут дві з половиною тисячі років тому. Природа сприяла виноробам: тепле сонячне літо, прохолодна зима, родючий грунт, рельєф, як ніби спеціально створений для лози. Виноробством на Закарпатті займалися німецькі, італійські та французькі виноградарі, які вирощували добірні високоякісні сорти - білу і червону Шаслу, Фурмінт, Фетяска, білий Багатор, італійський Рислінг. Кожен з цих народів вніс свій вклад у розвиток виноробства. Саме завдяки багатовіковим традиціям виноробства закарпатські вина стали однією з візитних карток краю.
Немає коментарів:
Дописати коментар